Publicaties

Stichting Lepel is opdrachtgever voor de publicatie van de volgende boeken die te bestellen zijn onder publicaties op de site van www.levendleren.nl:

Te bestellen op www.levendleren.nl voor 5 euro per exemplaar.

In het kader van ’75 jaar Vrijheid’ schreef Folkert Oldersma het boekje ‘Fedde en Naomi leven vrij en blij’. Het boekje maakt deel uit van het project ‘Vertel het door!’, waarbij leerlingen uit de bovenbouw zich in het onderwerp verdiepen om vervolgens als voorleesmaatjes leerlingen uit groep 3 en 4 voor te lezen uit het boek. Daarbij leggen ze zaken uit, stellen ze vragen en praten ze over onderwerpen als democratie, discriminatie, vrijheid en Tweede Wereldoorlog. Het project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Vfonds. De uitgever is Levend Leren (www.levendleren.nl) en de illustraties zijn van Heleen van den Broek. 

 

Het jeugdboek SCHOKKEND. Over aardbevingen in Groningen.  (uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost tien euro en is te bestellen  onder publicaties op de site van www.levendleren.nl.)

Het meertalige jeugdboek ‘Mijn pake is crazy'(uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost tien euro en is te bestellen onder publicaties op de site van www.levendleren.nl)

Het boek ‘Drenthe, plekken met een verhaal …’ (uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost twintig euro en is te bestellen onder publicaties op de site van www.levendleren.nl