Nieuws

Stichting Lepel is opdrachtgever voor de publicatie van boeken en voor de ontwikkeling van projecten.

Het jeugdboek SCHOKKEND. Over aardbevingen in Groningen.  (uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost tien euro en is te bestellen  onder publicaties op de site van www.levendleren.nl.)

Het meertalige jeugdboek ‘Mijn pake is crazy'(uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost tien euro en is te bestellen onder publicaties op de site van www.levendleren.nl)

Het boek ‘Drenthe, plekken met een verhaal …’ (uitgegeven door Bureau Levend Leren in Nij Beets, kost twintig euro en is te bestellen onder publicaties op de site van www.levendleren.nl

Stichting Lepel ontwikkelde het lesprogramma ‘KEUNST EN FLEANWURK’. Dit meertalige  lesprogramma is inmiddels als prototype beschikbaar voor het onderwijs.

Stichting Lepel 2016

GENOMINEERD en EERVOLLE VERMELDING

Stichting Lepel is door de jury van het Europees Talenlabel genomineerd met het project Keunst & Fleanwurk. ‘Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Deze prijs wordt jaarlijks in elk deelnemend land uitgereikt. Het label beloont nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en daarbij het promoten van ‘good practices’. Op vrijdag 4 november 2016 werd Keunst & Fleanwurk door Stichting Lepel gepresenteerd op de Landelijke Studiedag Levende Talen in Utrecht. We vielen net buiten de grote prijzen, maar zijn zeer vereerd met de eervolle vermelding. “Dat is niet niks voor zo’n minderheidstaal!”, liet een insider ons weten. We kregen veel complimenten voor onze poster:

poster-taallabel-2016-klein